Moc děkuji za Vaše příspěvky, je to velmi milé je číst...
Když bych to měla popsat u sebe, tak asi v deseti letech jsem zahodila panenky a věděla, že v životě budu kreslit...domečky. Začala jsem si hrát s kostkami, stavět, vymýšlet apod. Od té doby, hlavně díky mamce to byl taky začátek s tvořením – háčkování, pletení, vyšívání, kreslení, pak se přidaly už současné metody, fimo, korálky, drátování, šití, atd...Vystudovala jsem tedy stavební průmyslovku a pak vysokou stavební VUT v Brně. Možná i proto, i díky matice, deskriptívě apod., se mi líbí různé geometrické věci, mající svou zákonitost a danou formu. Proto asi nikdy nebudu schopná ušít freeform (proto hlavně smekám před Gi a ostatními). Myslím, že i ta deskriptíva apod. jsou takové dobré věci, že kolikrát něco vidím, a ani nepotřebuji návod, nebo naopak, mi stačí obrázky, abych něco pochopila, nemusím k tomu nic číst. To má výhodu hlavně u zahraničních návodů

.
Jsem ráda, a zaznělo to tu vícekrát, že jakékoli tvoření je pro Vás relaxem, uklidněním....a to je to nejlepší.
To Evitschka: Vidíš, takové souvislosti mě ani nenapadly, že vlastně takové to filozofické myšlení, hledání, vlastně může tvorbu ovlivnit velmi dobře. Co se týče jisté preciznosti (jak píšeš, uzavírání, rovná očka apod.) to by mělo být takovou společnou charakteristikou veškerého tvoření.
To Mifulinka: Holka, že já nešla na ekonomii

, někdy mám pocit, že ani nevím, co je to čas...akorát když účetnictví ...to není pro mě...chápu dvě hromádky má dáti – dal, ale ty přesuny mezi tím, to už na mě není. Klobouk dolů. Ale jak to pozoruji, ekonomek je tu povícero.
To Sigel: To, že tě vylili ze školy, neber jako tragédii, jsou horší věci...třeba to tak má být...nakonec, nikdy nevíš a můžeš se tím živit i daleko lépe, než mnozí, co to studují. Takový příklad v principu stejný, i když z trochu jiného sudku, vem si Káju Gotta, vyučený elektrikář a co dokázal – prodat tolik desek, vyprodat tolik hal, mít tolik koncertů, jezdit i po zahraničí...a na druhé straně kolik je lidí, kteří vystudovali konzervatoř, ale nikdy takový úspěch neměli a mít nebudou.
Co se týče psychologie, tak to mě taky vždy zajímalo a zajímá, alespoň člověk je schopen více určité věci pochopit (pokud se toho dožiju, hlavně tedy důchodu, a bude mi ještě alespoň trochu sloužit hlava, tak se těším na universitu třetího věku

)...ale živit se tím, já osobně, bych nemohla...Nedokázala bych se od toho odpoutat, takové to, že jdeš z práce, po osmi hodinách poslouchání a řešení spíše nepříjemných a vážných věcí (mám pocit, že s veselými věcmi se k psychologům nechodí) a měla bych čistou hlavu...tak nějak se mi zdá, že ač bych nechtěla, přeci jen bych o některých klientech přemýšlela a nevím... do jisté míry psycholog je takový hromosvod, že bere na sebe cizí problémy a někdy si myslím, že pokud to neustojí, že je to fakt blbý...ale to tě od toho nechci odrazovat

.
To TRZ04: Tak holka, tobě závidím širokou klientelu mezi kolegyněmi...jinak asi do jisté míry, to tvoření může být i kompenzace za to, s čím se každý den, jako sestřička, musíš potkávat...
To Kerolajna: tak to je fajn a hlavně určitě o tom, že asi máš velkou představivost...?
To Likra: Libuško...tak ty jsi se minula povoláním, tys ekonomii studovat vůbec neměla

. Máš pravdu, víceméně to nikdy s povoláním souviset nemusí. Mě to jen zajímá, možná jsem tak dobře neformulovala to téma, spíš možná, jestli to povolání, či studium může tvoření pomoct, podpořit ho, a to tu i párkrát zaznělo, že asi i ano...a hlavně je to o tom, jak píšeš, relax, odreagování, a to tu zaznělo nespočetněkrát, nebo i když nezaznělo, tak to jde cítit z příspěvků.
To Jilinka: Holka, tak tenhle příspěvek mě nejvíc pobavil...

a teda ty musí už být i úchylka, ta matika (míněno v dobrém!). A to, že jsi ukecaná v práci, vidíš, to mě napadlo, že tvoření je taková hezká tichá činnost, příjemný tichý koníček...ale přiznejme si, že můžou padnout i velmi peprná slova...

,když se nedaří, když se něco rozsype apod.
To Winterie: Zaujal mě ten batoh

, asi to budu muset začít praktikovat...zatím jsem jen u toho, že když máme školení BOZP, tak si beru korálky, abych neusla ...
To Renda: študovaných, neštudovaných lidí je všude tak akorát...obecně vzato si myslím, že co se týče života, na tom vůbec nezáleží...znám z praxe inženýry, študované lidi, kteří jsou ale pro každodenní život prakticky nepoužitelní...oproti tomu znám lidi „jen“ vyučené, kteří se dokázali prosadit, i v cizině, kam odešli bez znalosti jazyka, našli si práci a opravdu „něco“ dokázali...i moje maminka byla „jen“ vyučená kuchařka, ale i přesto, to byla, je a vždy bude ta nejlepší osoba, člověk s velkým srdcem, člověk, kterého si velmi vážím, prostě ta nej osoba, kterou v životě mám (to se ani popsat nedá)...
To Miss Tattooo: ježišmarjá...čokoládovna...mňaaaaaam...tam bych pracovat asi nedokázala...to je moje závislost...čokoláda...ale i přesto trochu závidím... (pro mě by to byla práce,jako pro drogového dealera....pořád u zdroje

).Máš třeba díky tomu více sklon k takovým čokoládovým barvám? Odstíny hnědé, béžové, krémové...